Over Atelier de Wig

Geertje Pouderoijen

Geertje Pouderoijen (1976)

Vanuit de wens om een ambacht te leren en te werken met het prachtige materiaal dat hout is, ben ik in 2010 begonnen met houtbewerken.

Na de opleiding tot meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam, te hebben afgrond, startte ik samen met mijn zus Clara Pouderoijen, die de opleiding Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten deed, het bedrijf PouPou. De kunstzinnige ideeen van Clara werkte we uit tot producten als de Eenboekskast en het Nachtschapje. Daarnaast maakte ik ook meubels in opdrachten.

Omdat ik een grote voorliefde heb voor het maken van kleine en fijne objecten, zoals kistjes en kleine meubelstukken zoals krukjes, richt ik me nu voornamelijk op het maken van houten objecten in kleine serie.

werkwijze

Het maken van een houten object in een kleine serie begint met een overleg. Ik luister naar uw wensen en breng mijn vakkennis in. Hierna maak ik een 3D tekening en stel ik een offerte op. Mogelijk vraagt dit nog om nader overleg. Tijdens het maken, bent u van harte welkom om langs te komen.

werkplaats

De werkplaats van Atelier de Wig bevindt zich in de Smeltkroes op het Honigcomplex in Nijmegen. De Smeltkroes is een verzamelgebouw voor ambachtsmensen en beschikt over een aantal gedeelde voorzieningen, waaronder een uitgebreid en professioneel machinepark.